Bjarte Indrehus og Brage Johnsen har gått fra å være offshorearbeidere til sneglefelle-oppfinnere. Nå tar de opp kampen mot de gnafsende smådjevlene med egenproduserte løsninger.
Groby ble startet i 2019 etter at den flotte hagen til Bjarte ble invandert av brunsnegler som spiste opp rubbel og bit. Etter å ha testet ut det markedet hadde å by på satt gründerne seg ned for å finne en løsning som hadde alt de letet etter. Resultatet ble kontaktfrie, solide og effektive sneglefeller som bruker økologisk malt-åte.
Lokal produksjon
For Bjarte og Brage er det viktig å støtte andre lokale bedrifter. Derfor valgte de Pla-Mek på Sunnmøre til å produsere sneglefellene. Ikke bare er det bra for lokalsamfunnet, men det gjør slik til at leveringstiden mellom produsenten og lageret vårt er veldig kort. I tillegg får også kundene produktene de bestiller lynraskt. At produsenten også bruker norsk vannkraft er prikken over i’en mener gutta.
Miljøbevisste
Lokal produksjon er også bedre for miljøet ettersom utslippene relatert til utlevering blir begrenset. Gründerne har også utviklet sneglefellene med miljøet i tankene – de er nemlig laget hovedsaklig av resirkulert industriavfall. Resten kommer fra resirkuldert forbrukerplast. Også emballasjen er laget av 80% resirkulert papp, i tillegg til at den økologiske malt-åten er kortreist fra Finland.
Tenker på kunden
Bjarte og Brage tenker først og fremst på kunden. At fellen er enkel å bruke og solid har vært viktige egenskaper under hele utviklingen. Med fire enkle steg monteres sneglefellen i hagen: Først graver du et hull i jorden der du ønsker å ha fellen. Så heller du i malten og litt vann, før du venter opptil et par uker for at fellen skal fylles opp med brunsneglene. Til slutt heller du i kokende vann og tømmer fellen, for eksempel i komposten.
At fellen er laget for å vare er også en viktig komponent – den er solid og skal ikke være nødvendig å bytte ut med det første.